Heb jij wel eens gefietst tussen de koeien in de stal? Weet jij hoe het voelt om toegeloeid te worden door een aantal flinke dames, terwijl jij je in het zweet fietst voor het goede doel? Nee hè? Nou, die ervaring kunnen wij jou bieden! Want wij, Sallands Mooiste, jubileren en laten jou daarom kennis maken met een unieke en ludieke fietservaring: Boerenspinning Salland, fietsen in het hooi tussen de koeien in de stal!

Een jubileumevenement, omdat we 5 jaar bestaan. Een heugelijk feit, maar met een dubbel gevoel. Want we willen ook stilstaan bij hoe het 5 jaar geleden is begonnen. De benefiet fietstocht “ik fiets voor dappere Thijn ” voor de Haarlese Thijn Blom, die met z’n 6 jaar aan het vechten was tegen de ziekte neuroblastoom, een ernstige vorm van kinderkanker. Dappere Thijn kon helaas de oneerlijke strijd tegen zijn ziekte niet winnen en is in 2013 overleden. De ouders van Thijn, Ferdi en Jorita Blom, zijn altijd nauw betrokken gebleven bij de organisatie van Sallands Mooiste en zo ook bij dit jubileum. Thijn was een echte grappenmaker en dol op koeien. Dus het idee van een ludiek evenement tussen koeien op de geboortegrond van Thijn werd al snel omarmd. En de gehele opbrengst komt ook nog eens ten goede aan stichting Villa Joep (die zich tot doel stelt neuroblastoom kinderkanker de wereld uit te helpen).

En dus bieden wij jou deze unieke ervaring. De koeienstal van de familie Blom wordt omgetoverd tot een heuse agrarische spinning arena met dertig spinningbikes. Terwijl jij je tussen het hooi een uurtje in het zweet fietst, word je uitgebreid bekeken en toegeloeid door een stel bonte dames! En daarna nòg geen genoeg van koeien? Of wil je niet fietsen, maar hou je wel van koeien (of loeien)? Dan regelen we voor jou een heuse “Meet and Greet” met koe Bertha-2! Onze fotograaf legt dit historische plaatje graag voor je vast.

Vanaf 11.00 uur is er het kids-uurtje voor kinderen van de basisschool. En vanaf 12.00 uur staat deze ervaring open voor iedereen! Na afloop beleef je het platteland nog intenser in ons stro-dorp, waar je een hapje en drankje kunt kopen.

Dus: schrijf je in, stap op, zweet (of niet), ervaar en geniet een uur lang voor €10,00! En steun daarmee dus ook nog eens stichting Villa Joep! Fietsen voor het goede doel mèt een agrarisch vleugje op een locatie waar vele herinneringen liggen. Boerenspinning Salland: Een unieke ervaring, die zowel de sportieveling als de niet-sportieveling wil meemaken! Schrijf je nu in!!

Wanneer: Zondag 3 april 2016
Waar: Evenemententerrein: familie Blom, Eekteweg 2 in Haarle
Hoe laat: Van 11.00 – 16.00 uur
Kosten: 1 uur spinning voor € 10,00
Kids uurtje: € 5,00